John Williams over De slechtste Chauffeur van Nederland VIPS

Ook BN’ers zijn niet allemaal sterren op de weg. Ze maken er in sommige gevallen zelfs een flink potje van. Daar kan John Williams over meepraten. Hij presenteert –met gevaar voor eigen leven- de eerste editie van De slechtste chauffeur van Nederland VIPS.

De deelnemers zijn: Henk Westbroek en zijn dochter Chrissie, Temptation Island-ster Shady met vriend vriend Koen Kardashian, realityster Michella Kox met voormalig Gooisch meisje Leslie Keijzer. Actrice Gerda Havertong met haar dochter Zulema, Concentrate-host Bobbie Bodt met JayJay Boske en voormalig Dolly Dots Esther en Anita.

Hoe ging het met de BN’ers?
„We hebben eerst een 0-meting gedaan met iedereen, dat is een half uurtje rijden om de sterke en zwakke punten te bepalen. Binnen een kwartier had Henk een hek van een grachtenpand omver gereden. Henk wil ook domweg niet achteruit rijden.”

Dus BN’ers zijn net zo slecht als onbekende mensen?
„Sommigen zijn nog slechter. Gerda Havertong kon de rem niet vinden en reed vol op een muur met 80 kilometer per uur. Toen we dat zagen, dachten we eventjes dat het was afgelopen met ‘r. De opnamen zijn toen de rest van de dag platgelegd. En er waren meer gevaarlijke situaties. Michella Kox wilde op de snelweg leren rijden, maar ze stopte al hyperventilerend midden op de weg. Dus iedereen van de crew rende de weg op om auto’s te waarschuwen. De Dolly Dots waren alleen maar aan het kletsen. Esther was degene die was opgegeven, maar ook Anita zou een prima deelnemer zijn geweest. En dan hebben we nog Shady van Temptation island die voortdurend dacht dat hij op een racebaan reed. Dat hebben we hem snel afgeleerd.”

Is de opzet hetzelfde als in vorige jaren?
„Ja, we laten de deelnemers inzien dat ze gevaarlijk zijn en leren ze beter rijden. Dat is de meeste mensen gelukkig wel aan te leren.”

Zou dit programma de BN’ers geen imagoprobleem op kunnen leveren?
„Ik heb respect voor de deelnemers, want je wordt hierdoor inderdaad geen held als BN’er. De kandidaten zetten zichzelf heel kwetsbaar neer. En hun ego heeft af en toe een duwtje gekregen.”

De slechtste chauffeur van Nederland VIPS, dinsdag 20.30 uur, RTL 5

Lees ook: Gerda Havertong over De slechtste chauffeur VIPS

Meer over:

Reageren