Gasten

Kabinet geeft talkshows uitzonderingspositie tijdens avondklok

20 januari 2021 14:30 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Annemieke van der Togt
M, Op1 en Jinek kunnen ook tijdens de avondklok gewoon doorgaan. Het kabinet kondigde woensdag zwaardere maatregelen aan, maar voor de talkshows is een uitzonderingspositie gemaakt.

Gasten van de diverse talkshows mogen zodoende na het ingaan van de avondklok nog de straat op. Wel moeten zij – wanneer ze staande gehouden worden – een verklaring van de omroep overleggen.

Entertainment

Peter van der Vorst (RTL) en Bert Huisjes (WNL) gaven eerder al aan niets te willen veranderen aan hun talkshows. Juist in deze coronatijd is er volgens hen behoefte aan deskundigheid en entertainment op televisie. Daar is het kabinet het dus mee eens.

Terughoudend 

Demissionair minister-president Mark Rutte gaf tijdens de persconferentie wel aan dat het kabinet terughoudend zal zijn om aan te schuiven bij een talkshow. "Wij hebben zelf als kabinet gezegd dat we er heel terughoudend in zullen zijn tijdens de fase dat die avondklok er is. Je kunt ook inbellen of je ’s middags even laten filmen. Je hoeft niet per se aan tafel te zitten, maar als het móet – en dat zou een keer voor Hugo de Jonge kunnen zijn omdat hij natuurlijk de minister is op dit terrein – dan vind ik ook dat dat verstandig is.”

Meer over