Kamervragen over olifantenjacht RTL

10 september 2014 11:00 | amusement | Door Televizier

De Partij voor de Dieren gaat Kamervragen stellen over het RTL-programma 5Extreem. In het programma volgt Ewout Genemans een Nederlandse trofeejager in Zuid-Afrika.

Marianne Thieme heeft in het programma RTL Late Night laten weten dat ze namens de Partij voor de Dieren Kamervragen gaat stellen over de veelbesproken uitzending van 5Extreem. De politica wil dat er een verbod komt om dit soort trofeereizen vanuit Nederland te organiseren. 

Marianne Thieme

Marianne Thieme is niet de enige persoon die de uitzending over de olifantenjacht walchelijk vindt. Tegenstanders zijn een petitie gestart in de hoop dat de desbetreffende aflevering niet wordt uitgezonden. De oproep is inmiddels al bijna 5000 keer ondertekend. 

5Extreem

Opvallend genoeg is de uitzending over de trofeereis in samenwerking met diverse dierenwelzijnsorganisaties gemaakt. Rikkert Reijnen van het IFAW laat weten dat het nodig is om deze vreselijke praktijken een keer uit te zenden. “Dit soort verschrikkelijke dingen gebeuren blijkbaar, veel mensen weten het niet. Dus het is heel goed dat de camera daar een keer op staat’’, aldus Rikkert. 

Presentator Ewout Genemans snapt ook niets van alle kritiek. Mocht het programma voortijdig stoppen, dan zal de krullenbol waarschijnlijk solliciteren naar de functie van presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala.

Meer over