Kandidaat claimt miljoenen van Miljoenenjacht

20 november 2013 10:18 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker

De man die in het tv-programma Miljoenenjacht per ongeluk op de knop drukte heeft een claim ingediend bij Endemol. Arrold vindt dat hij recht heeft op zijn miljoenen en anders stapt hij naar de rechter.

Op 3 november kwam banketbakker Arrold van den Hurk in de finale van Miljoenenjacht terecht. Hij was lekker op dreeft tot hij plotseling bij een bod van 125.000 euro op de rode knop drukte. Een letterlijk kapitale blunder want in de koffer van Arrold bleek later vijf miljoen te zitten. Nu won Arrold slechts 125.000 euro.

Notaris

De beslissing kon volgens de notaris niet meer worden teruggedraaid. De man zou met het drukken op de knop het bod hebben geaccepteerd. "Ik vind het bijzonder spijtig, maar de reglementen zijn de reglementen. Gedrukt is gedrukt. Dus helaas," zei de notaris.

Advocaat

Arrold leek in interviews na de uitzending niet zo te zitten met de gebeurtenis. Hij vertelde zelfs supergelukkig te zijn met het gewonnen bedrag. Maar de Miljoenenjacht-finalist heeft nu toch een advocaat in de arm genomen. Samen met de bekende advocaat Peter Plasman vecht hij de beslissing aan omdat het volgens hen duidelijk is dat de kandidaat het bod van 125.000 euro niet wou accepteren.

Regels aangepast

Volgens Plasman stond er in de reglementen van Miljoenenjacht helemaal niets over een rode knop. Endemol zou bovendien de regels van het spel na het incident snel hebben aangepast. De producent heeft een zinnetje over de rode knop toegevoegd aan de officiële regels op de website, zegt de advocaat.

Endemol

Endemol ontkent dat de spelregels zijn aangepast. Maar het klopt wel dat er niks in de reglementen staat over de rode knop. Volgens de notaris van Miljoenenjacht zijn de regels duidelijk aan de kandidaten uitgelegd: "De kandidaat opent of sluit een kastje en drukt op de knop om het bod van de bank te accepteren. Of hij doet het kastje dicht. Dat wordt de kandidaten verteld en het wordt uitgebreid geoefend."

Meer over