Kandidaatbewoners Ruud, Laura en Arthur strijden om een plek in Utopia

Het moment dat iemand het Utopia-terrein moet verlaten voor een nieuwe inwoner nadert met rasse schreden. Inmiddels zijn er drie kandidaten in de race om een plek in de realityshow: Ruud, Laura en Arthur.

Arthur is een 30-jarige commercieell ingenieur en model, de 24-jarige Laura is bejaardenverzorgster en de 56-jarige Ruud kan vast goed opschieten met Billy, want hij is kunstenaar. De drie kandidaatbewoners verblijven deze week op het Utopia-terrein.

Arthur

Arthur is een sportieve vrijgezel uit Amsterdam. Hij zeilt, wake-board en rijdt motor. Hij gruwelt van een burgerlijk leven en zou absoluut geen 9 tot 5 baan willen hebben. Arthur is een handige vent en voor leidingen leggen, timmeren en elektra aansluiten draait hij zijn hand niet om.

Laura

Laura is een sportieve meid die zelfs even voor AZ en in het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar heeft gevoetbald. Omdat het financieel weinig opleverde besloot ze als bejaardenverzorgster aan de slag te gaan. Op dit moment werkt ze in een verpleeghuis met dementerende bejaarden. Om geld te verdienen in Utopia wil Laura een tattooshop beginnen.

Ruud

Ruud is beeldend kunstenaar, maar ook van alle markten thuis. Zo verdiende hij in het verleden zijn geld als kok, masseur en boomchirurg. Ook heeft hij gewerkt in de bouw en als sociaal werker. Ruud was ooit eigenaar van een discotheek en café in het centrum van Utrecht, waarvoor hij het interieur zelf ontworpen en gebouwd had. Als kunstenaar werkt hij vooral met ijzer en is heel ervaren in het bouwen van kleine verwarmingssystemen. Daarmee hoopt hij de loods eindelijk warm te kunnen krijgen.

Stemmen

Uiteindelijk blijft één van de drie over. De eerste keuze is aan de fans, die sinds zondag mogen stemmen met hun Utopia-paspoort. De twee kandidaten met de meeste stemmen mogen met een tijdelijk visum vier dagen verblijven in Utopia. Uiteindelijk beslist de vaste Utopia-groep over hun lot.

Afscheid

Utopia heeft op dit moment veertien inwoners. Onlangs verliet de door heimwee verscheurde Lindy vrijwillig het realityprogramma. Personal trainer Jimmy nam haar plek in. Op 20 januari werd bekend dat ook Utopiaan Harold er de brui aan gaf. Of iemand hem gaat vervangen is nog niet bekend.

Even voorstellen

Ruud, Laura en Arthur voeren op dit moment druk campagne via social media. Zo stellen de kandidaatbewoners zich even voor in een YouTube-filmpje.

Reageren