Karen, Kristel en Josje stoppen met K3, maar 'geven de fakkel door'

Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman stoppen met K3, vertelden zij op een speciale persconferentie. De meidengroep gaat door met drie nieuwe zangeressen.

Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman kondigden hun vertrek aan op een speciale persconferentie in Antwerpen. De geruchten die de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws de wereld in bracht, blijken dus te kloppen.

Nieuwe zangeressen

“K3 stopt niet,” benadrukte KarenKristel“We geven de K3-fakkel door aan drie andere meisjes.” Josje legde uit: “Natuurlijk is de beslissing niet over een nacht ijs gegaan. We hebben goede gesprekken gehad met elkaar en met Studio 100.” Kristel“We wilden de fakkel pas doorgeven als we 100 procent zeker weten dat K3 in goede handen is bij de nieuwe zangeressen.”

Geen ruzie

Er lijkt geen sprake te zijn van ruzie tussen de dames. Karen vertelt: “Er werden vandaag meteen veel redenen bedacht. Deed Karen te veel andere dingen naast K3? Was Josje te rebels? Geen van deze dingen is de reden. We hebben altijd geweten dat er een moment zou komen dat de tijd rijp was om te stoppen. Het is een goed gevoel om dit te kunnen doen op een hoogtepunt. K3 is nog steeds heel succesvol."

K3 zoekt K3

Josje vertelt over de zoektocht naar opvolgers: “Vanaf vandaag gaat K3 op zoek naar K3. We doen dat via een grote televisieshow die te zien zal zijn in Vlaanderen en Nederland.” Kristel“Vanaf juni starten de opnames voor de grote zoektocht naar een nieuwe K3. Het programma zal de naam K3 Zoekt K3 krijgen. Binnenkort zal hier meer informatie over volgen.”

K6?

K3 wordt na de tv-show tijdelijk K6, want Karen, Kristel en Josje gaan voor hun vertrek touren met de nieuwe zangeressen. Karen“Dus nee, jullie zijn nog niet van ons af. Dit weekend nemen we onze nieuwe clip K3 Loves You op. Deze zomer treden we nog volop op en dit najaar zijn we dan te zien in K3 Zoekt K3.” Kristel“We gaan daarna een tour met z’n zessen doen. Voor de drie nieuwe meisjes is dat hun debuut, voor ons een afscheid.”

Voorrecht

Kristel sluit af met: "Het was een voorrecht om meer dan 16 jaar K3 te mogen zijn." Samen met Karen was Kristel vanaf het eerste uur bij K3 betrokken. Zangeres Josje verving Kathleen in 2009.

Lees ook:
Liet Josje het K3-afscheid al zien op Instagram?

Reageren