Kay Nambiar over Queens of the jungle

11 oktober 2016 15:44 | amusement | Door Televizier

© Gabriela Hengeveld /RTL

In Queens of the jungle trekken acht mannen en vrouwen met een voorliefde voor luxe door de jungle. Hou houden zij zich staande zonder föhn? Survivalexpert Kay Nambiar begeleidt de deelnemers.

Wat gaan we zien?

„Jullie gaan acht luxepaardjes zien die moeten overleven in de jungle en al samenwerkend moeten ze de eindstreep zien te halen. Volgens mij wordt het een hilarische tocht.”

Waarom hilarisch?

„Omdat ze natuurlijk nogal gesteld zijn op hun rijke leven. Het zijn luxpaartjes die houden van champagne, gezichtsbruiner en een botoxje hier en daar. Nu zitten ze in de jungle en zijn ze ontdaan van alles. Dat contrast is heel leuk.”

En hoe ging dat in de praktijk?

„Ze waren niet blij. Maar zelfs mensen die niet zo verwend zijn, zouden het moeilijk hebben in die extreme situatie. Als je ineens uit je comfortzone wordt getrokken, lopen de emoties hoog op. Het schoot alle kanten op. Van intens geluk, naar verdriet richting agressie.”

Zijn er nog vreselijke dingen voorgevallen? Zoals bijvoorbeeld een giftige spinnenbeet?

„Er zaten heel veel teken, daar heb ik zelf zo’n hekel aan. En echt hele grote tarantula’s en krokodillen. Ze zijn niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen, maar voor de zekerheid was er een tropendokter mee die alles in de gaten hield.”

Wat is jouw taak in het programma?

„Ik wijs ze erop dat ze bepaalde dingen moesten doen om de boel op de rit te houden. Ik gaf ze op voorhand tips, legde uit hoe ze voedsel konden vinden, vuur maken en een slaapplaats bouwen. Maar als groep stonden ze er alleen voor.”

Jij in 2014 de winnaar van Expeditie Robinson, wist je nog alles?

„Ik heb voorafgaande aan Expeditie Robinson het hele SAS-boek van begin tot einde doorgespit dus die kennis heb ik ook nog wel. Vuur maken kan ik nog steeds. Dat verleer je niet, net als fietsen. Behalve die praktisch zaken is instelling belangrijk: hoe je omgaat met verveling, met jeuk, met een groep, met je energie.”

Hebben de deelnemers iets opgestoken van de hele tocht?

„Ik kan me niet voorstellen dat het niks met ze heeft gedaan. Ik denk dat dit een ervaring voor het leven is. Een hele positieve.”

Je was ooit muzikant, nu ben je full time presentator. Is dat dankzij Robinson?

„Ja. Na Robinson kreeg ik een telefoontje van MTV of ik iets voor ze wilde presenteren. Daar zit ik nu twee jaar en dit is de eerste grote tv-klus daarna. Heel leuk. En mijn doel is nog meer mooie tv maken.”

Ben jij de ideale opvolger van Dennis Weening bij Expeditie Robinson?

„Haha, ik denk dat hij voorlopig nog wel even blijft, maar een dergelijk programma maken zou fantastisch zijn.”

Queens of the jungle vanaf woensdag 12 oktober om 20.30 uur bij SBS6

Meer over