En mist promotie

Kees Jansma over VI-rel: 'Treurig'

26 Juni 2020 16:54 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Kees Jansma is deze week volop in het nieuws omdat hij de biografie van Wesley Sneijder heeft geschreven. Het boek zou eigenlijk maandag extra promotie krijgen in Veronica Inside, maar dat gaat niet meer door omdat het programma is geschrapt.

Voetballer Sneijder zou aanschuiven om het boek te promoten, maar dat gaat nu niet door. "Daar bal ik van", zo zegt de oud-voetballer op Radio 538. Het boek van Jansma en Sneijder wordt uitgegeven door Inside, net zoals veel voetbalboeken. Die uitgeverij wordt geleid door de dochter van Johan Derksen, Marieke Derksen. "Dat je van eigenlijk iets kleins zoiets groots moet maken, dat vind ik jammer. Dat het ten koste gaat van een uitzending", aldus Sneijder.

Jansma noemt het treurig

Op de radiozender werd ook aan schrijver Jansma gevraagd wat hij van de rel rond Veronica Inside vindt. "Het is jammerlijk. Kijk, ik ben niet altijd fan van het programma, laat dat duidelijk zijn, maar het voorziet wel in de behoefte van honderdduizenden mensen. En dat je dan na al die jaren zó met elkaar omgaat, is vrij treurig." Jansma noemt de speciale uitzending van afgelopen maandag verder "opvallend".

Veronica Inside kwam dit seizoen plots ten einde door de ruzie van Johan Derksen en René van der Gijp met presentator Wilfred Genee. De laatste uitzending zou aanstaande maandag zijn, maar daar is een streep doorheen gezet.

 

 

Meer over