Veel spanning

Veronica Inside-trio sprak elkaar al maanden niet meer echt

25 juni 2020 20:40 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© Talpa
Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp spraken elkaar al maanden niet meer rondom de uitzendingen van Veronica Inside. Dat zegt Wilfred Genee donderdag in een lange verklaring in zijn radioshow.

Wilfred Genee begon zijn dagelijkse show op radio Veronica donderdag met lange uiteenzetting van zijn kant van het verhaal in de Veronica Inside-rel met Johan Derksen en René van der Gijp.

In een 20 minuten durende monoloog vertelde de presentator onder meer dat het eigenlijk al maanden niet lekker botert tussen het trio. Ook laat hij weten nog steeds niet helemaal te snappen hoe het nou zo heeft kunnen escaleren dat Van der Gijp hem publiekelijk voor NSB'er uit heeft gemaakt. 

Maandenlange spanning

"Onderling was er al een tijdje spanning tussen ons. Dat ging erover of we nou wel of niet een dagelijkse variant van het programma zouden gaan maken. De onderlinge verstandhouding was al niet goed daardoor. We spraken elkaar al maanden niet meer echt", vertelt Genee op de radio.

Akwasi

Na de uitzending waarin Johan de inmiddels gewraakte grap over Akwasi maakte en zelfs adverteerders zich terugtrokken uit VI, werd de spanning alleen maar groter. Hij besloot daarom om afgelopen zaterdag samen met Rene van der Gijp naar Grollo te rijden, de woonplaats van Johan Derksen. Dit om de ruzie uit te praten en een beslissing te nemen over hoe nu verder in de mediarel rond Akwasi.

Gullit wilde niet komen

"Johan was verrast, maar we mochten binnen en hebben de zaak rond dat dagelijkse show uitgepraat. Toen hebben we besloten om donkere mensen uit te nodigen uit de voetbalwereld om het over racisme te hebben. Dat vond Johan ook een goede idee." Onder meer Gullit werd gebeld, maar die zag het niet zitten. Net als talloze andere zwarte voetballers.

Veronica: Bel Akwasi

Het was Veronica's programmadirecteur Marco Louwerens die opperde om Akwasi zelf dan maar uitnodigen. Volgens Genee vond ook Johan dat en goed idee. Echter zag Akwasi dat niet zitten. Toen kwam Johan volgens Genee ook nog met opties om uit te nodigen. Uiteindelijk werden dat Natascha Harlequin en Dries Boussatta. 

Escalatie voor uitzending

"In mijn beleving hebben we afgesproken dat we die mensen aan tafel zouden hebben om dat gesprek te voeren. Maar Rene en Johan voelen dat anders. Ik kreeg vlak voor de uitzending mandag paniekerig de eindredacteur aan de lijn: Johan wil niet mer die mensen aan tafel!' Het escaleerde stevig. Ik ging dan ook nogal zenuwachtig te uitzending in.", vertelt Genee. "Als had ik mijn rol misschien duidelijker moeten stellen aan het begin."

'Johan wist van stevige vragen'

Dat Johan Derksen nu zegt niets hebben geweten van de strenge vragen die Genee hem stelde, verwijst Genee naar het land der fabelen. "Hij wist dat ik hem een paar stevige vragen zou gaan stellen."

Het hele verhaal van Wilfred Genee over de ruzie is hier terug te luisteren.

Veronica heeft inmiddels laten weten de aflevering van maandag niet door te laten gaan. Of en wanneer Veronica Inside terugkeert op tv is nog allerminst duidelijk. Johan Derksen wil namelijk niet meer samenwerken met Genee. Ook Rene van der Gijp denkt dat het niet meer goed komt.

Meer over