Kenny B en Ruth Jacott in nieuw seizoen Lekker Nederlands

25 januari 2016 15:44 | amusement | Door Televizier

© Catharina Gerritsen/NTR

Nick & Simon en de heren van JURK! kunnen in het nieuwe seizoen van het SBS-programma Lekker Nederlands rekenen op de hulp van gastartiesten als Kenny B, Ruth Jacott, Ronnie Flex en Anita Meyer. 

In Lekker Nederlands strijden team Nick & Simon en team JURK! (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven) tegen elkaar. Beide teams maken eigen Nederlandse hertalingen op bestaande nummers. Het lot van de teams ligt in de handen van het publiek, want zij bepalen uiteindelijk wie de beste is. Zangeres Do is de presentatrice van de muzikale show. 

Taalpuristen

Jeroen van Koningsbrugge laat aan Telegraaf weten dat hij zijn kansen goed inschat voor dit seizoen. "De meeste lol beleef ik aan het becommentariëren van elkaars nummers. Dennis en ik zijn echte taalpuristen en zoals je begrijpt zet dat Nick & Simon direct al op een achterstand. Wij gaan dit seizoen opnieuw voor de winst!”

BN’ers

Eerder kwam al naar buiten dat ook Wolter Kroes, Lange Frans, Romy Monteiro, cabaretduo Yentl en de Boer, Xander de Buisonjé, Martijn Fischer en Jeroen van der Boom van de partij zijn.

Lekker Nederlands is vanaf vrijdag 5 februari om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Meer over