'Wat een anticlimax'

Kijkers ontstemd door ontknoping Het Onbekende

30 juni 2023 22:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het eerste seizoen van Het onbekende zit erop, de winnaars zijn bekend. Maar menig kijker van de RTL-reeks rond Renze Klamer was niet direct te spreken over de uitkomst.

In de avondvullende slotaflevering van Het onbekende stonden bekende finalisten Arno Kantelberg en Freek Bartels tegenover het overgebleven duo der onbekenden Rein en Ruud. 

Exit bekend

Uiteindelijk kon er maar één team het finalespel spelen met Renze Klamer die wekenlang als mysterieuze spelleider de groepen voor onmogelijke keuzes stelde. Halverwege de finale trokken Freek en Arno aan het kortste eind bij een eindsprint naar de helikopter die hen naar het eindspel zou brengen. Hierdoor deed Het onbekende haar naam eer aan door met uitsluitend onbekende finalisten verder te gaan. 

Koffertje kiezen

Wat volgde was een psychologisch kat-en-muisspel met twee koffertjes, Renze die het Rein en Ruud lastig maakte met heel wat keuzemogelijkheden en de allerbelangrijkste vraag: in welke koffer zit de hoofdprijs van 24.000 euro en wie moet genoegen nemen met de 'troostprijs' van 1000.

In de finale was het koffertje wisselen geblazen.
In de finale was het koffertje wisselen geblazen.

De mannen mochten meerdere malen ruilen, maar al na 2 keer over en weer besloten ze dat 't goed was. Ruud liet zelfs weten dat hij vooral voor het avontuur had meegedaan en dat hij zijn medespeler het geld gunde.

Winnaar

Een mooi gebaar, maar uiteindelijk nergens voor nodig. Toen de mannen van Klamer de koffers open mochten maken was al direct duidelijk dat Ruud de grote winnaar is. Overmand door emoties gaf hij aan het geld te gebruiken voor zijn gezin. 

Het moment van de waarheid
Het moment van de waarheid

Kijkers thuis hadden moeite met de gang van zaken omdat Team Onbekend zich tijdens het spel niet altijd even sportief op had gesteld. Ook de wijze waarop ze de finale behaalden beviel niet iedereen.

Meer over