Kijkers woedend op Utopiaan Ivan na trappen pup Arthur

10 januari 2016 15:19 | amusement | Door Televizier

Ivan heeft dit weekend de woede van veel Utopia fans op de hals gehaald toen hij puppy Arthur een trap verkocht. Het beestje zou hem gebeten hebben.

Sinds begin dit jaar is Utopia een nieuwe inwoner rijker: de Mechelse herder pup Arthur. Dat leverde al veel schattige beelden op, maar dit weekend ging het goed mis.

Puppyschopper

Op de Utopia livestream was te zien hoe Ivan in de nachtelijke uren met het dier speelde. Op een gegeven moment is hij het speelse gedrag van de jonge hond blijkbaar beu. Rond 2 minuut 45 zegt Ivan "Nou is het klaar, wegwezen!" waarna hij het beestje op de voet neemt en zo hard schopt dat hij kermend met een fikse smak neerkomt.

Excuses Ivan

Het incident werd vastgelegd en veroorzaakte online enorm veel ophef en woede. De schuldige heeft inmiddels zijn excuses gemaakt. Maar volgens Ivan valt het allemaal reuze mee en valt hem feitelijk niets te verwijten: "Hij kwam bijtend op me afgesprongen (...). Uit een reactie gooide ik mijn been tegen hem aan en viel hij op zijn rug. Uiteindelijk kwam het goed en heeft hij buiten een plasje gedaan. Ik hou echt van hem, ik geef om hem en wil graag goed voor hem zorgen. Er is buiten een hele heisa over. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen buiten.” De andere Utopianen zeggen achter Ivan te staan.

Online woede

Maar de excuses van Ivan lijken tegen dovemansoren gezegd. Dierenleed zorgt voor extreme reacties en online wordt dan ook nog altijd geroepen dat zowel Arthur als Ivan zo snel mogelijk uit Utopia moeten.

"Pup Arthur moet weg"

Het trapincident is koren op de molen voor Facebookpagina's als Pup Arthur moet weg uit Utopia. De beheerders menen dat een realityprogramma sowieso geen geschikte omgeving is voor een opgroeiende pup die juist in alle kalmte en met structuur gesocialiseerd moet worden. De pagina deelde een ander incident met Arthur dat ze aanvoeren als aanvullend bewijs van dierenmishandeling.

Petities, protest en aangiftes

Inmiddels is er een online petitie gestart om Arthur uit Utopia te halen die al door ruim 200.000 mensen getekend is. Daarnaast hebben heel dierenliefhebbers hun ongenoegen geuit bij overheidsinstantie Meldpunt 144 (red een dier). De organisatie liet eerder vandaag al weten de zaak officieel in behandeling te gaan nemen. Ook werden mensen opgeroepen zondagmiddag een vreedzame demonstratie te houden voor de poorten van Utopia.

Meer over