Kijktip: De eerste aflevering van De super Freek show

24 augustus 2016 17:15 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Bioloog Freek Vonk reside de afgelopen acht maanden de wereld rond voor zijn tv-programma's. Nu is hij in het land om de dierenquiz De super Freek show te maken. Samen met Evi Hanssen en de kandidaten duikt Freek in verschillende thema's over natuur.

Langgekoesterde wens

Freek Vonk keek als kind graag naar een dierenquiz als Waku Waku. Nu hij zijn eigen dierenquiz heeft, hoopt de sympathieke bioloog veel mensen enthousiast te maken voor alle flora en fauna om ons heen. "Hoe meer mensen ik kan bereiken met de wonderlijke wereld van de natuur, hoe beter."

Het moet kloppen

Naast televisiemaker is Vonk gepromoveerd bioloog. De vragen van het programma zijn dan ook honderd procent juist. "Ik kan het me niet veroorloven dat ik iets zeg wat niet klopt. Daar ben ik heel voorzichtig in. Het moet wetenschappelijk wel dichtgetimmerd zijn."

Vertrouwen

Toen Freek Vonk het programma anderhalf jaar geleden bedacht, had hij niet durven dromen dat het een primetime programma zou worden. Toch heeft de NPO het volste vertrouwen in De super Freek show, gezien het tijdstip van 20.30 uur op NPO 1. 

Meer over