Kijktip: Heel Holland Bakt: Janny en Robèrt’s Kerstmenu

20 december 2014 10:30 | amusement | Door Televizier

Heel Holland Bakt is even terug, speciaal voor Kerst. De laatste winnaar Menno en juryleden Janny en Robèrt maken er een waar bakfeest van.

Wat past er nou beter bij Kerst dan het bakken van kerstkoekjes, kerstkransjes en het bereiden van een heerlijk kerstdiner? In Heel Holland Bakt: Janny en Robèrt’s Kerstmenu laten juryleden Janny en Robèrt en de winnaar van dit jaar Menno zien hoe je een feestelijke kerstmaaltijd bereidt.

Janny

Zo gaat Janny aan de slag met drie filotaartjes, eentje met vlees, eentje met vis en een vegetarische variant. Ze laat ook zien hoe je de perfecte Beef Wellington bereidt. En wees vooral niet bang dat u dit thuis niet kunt namaken. Janny: „Iedereen kan het, daar heb ik speciaal op gelet.” Menno bakt zijn favoriet: gingerbreadkoekjes. Leuk om in de boom te hangen of om gewoon meteen op te eten. Robèrt zorgt voor het dessert en maakt onder andere een soesjestoren. 

Robèrt

Ook laat Robèrt zien hoe een bûche de Noël gemaakt wordt. Dit is een soort kerststronk of kerstboomstam bestaande uit biscuit, glazuur en botercrème met chocoladesmaak. In Nederland hebben we onze eigen kersttraditie: de kerststol. Robèrt vertelt hoe je die kunt maken.

Heel Holland Bakt

Tot slot geven Janny, Robèrt en Menno tips over de opmaak van gerechten – het moet tenslotte ook een beetje leuk staan op tafel. Janny, Robèrt en Menno vermaakten zich uitstekend met alle hapjes en elkaar. Janny: „Het was enig om te doen, we hebben altijd zo veel plezier samen.” 

Janny verklapte speciaal voor Televizier haar geheime recept voor de Winters Witte Vruchtentaart.

Meer over