Kijktip: Nederland Wordt Groen

17 Mei 2015 10:00 | amusement | Door Televizier

© RVDA / VPRO

In Nederland Wordt Groen proberen drie BN'ers een week lang zo duurzaam mogelijk te leven. Waldemar Torenstra en Sophie Hilbrand presenteren de show.

Netjes het licht uit op de gang en de kraan dicht bij het tandenpoetsen: energiebesparing zit hem vaak in kleine dingen. Maar hoe milieubewust kun je leven als je echt je best doet?

Anita Witzier

In Nederland Wordt Groen gaan drie bekende Nederlanders met hun gezin de uitdaging aan. Presentatrice Anita Witzier, radio-dj Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts proberen een week lang zo veel mogelijk groene punten te verzamelen. En het gaat er fanatiek aan toe: in een van de gezinnen krijgt zelfs de hond een vegetarisch dieet.

Nederland Wordt Groen

In de studio roepen presentatoren Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra iedereen op om mee te doen met de groene week. Handig hulpmiddel daarbij is de speciale NPO Groen-app, die dertig uitdagingen biedt om duurzamer te leven. Korter douchen en vaker de trap nemen bijvoorbeeld.

Waldemar en Sophie

Sophie en Waldemar zijn in het dagelijks leven ook partners. Duurzaamheid is een belangrijk thema in het gezin, stellen ze. "Maar wat ons ook bezighoudt, is de moeite die het kost om echt je gedrag aan te passen. ‘Hoezo zit die oplader nog in het stopcontact? Neem jij voor dat kleine stukje de auto?’ We weten wel hoe we ons beter kunnen gedragen, maar het levert ook veel gezeur op. Het is echter wel een belangrijk thema en daarom maken wij dit eenmalige programma. Ook om te laten zien dat het in eerste instantie misschien wat moeite kost, maar uiteindelijk ook echt wat oplevert."

Nederland Wordt Groen is zondagavond om 21.05 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Ons interview met Waldemar Torenstra over Divorce.

 

Meer over