Kijktip: Paul van Vliet: One Man Show

23 Juni 2016 16:39 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Hij werd in september 80 jaar, maar Paul van Vliet piekert er niet over om thuis achter de geraniums te zitten. Zo treedt hij nog elke zondagmiddag op in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 

Iedere zondag op toneel

Paul van Vliet: One man show is een registratie van zijn theatershow Zondag in Den Haag waarmee hij sinds 2012 elke week in de hofstad speelt. Daarin passeert een selectie uit zijn omvangrijke repertoire de revue, aangevuld met nieuwe, scherpe teksten waarin hij actuele zaken bespreekt.

Bekende typetjes en actualiteiten

Het resultaat is een unieke mix van persoonlijke liedjes, meeslepende verhalen en droogkomische klassieke typetjes als Majoor Kees, Bram van de Commune en Baron Taets van Aevezaethe. Hierbij begeleid door zijn vaste pianist Klaas van Dijk. Vanaf oktober zijn er nieuwe optredens.

Paplepel

Paul van Vliet kreeg het optreden en het theaterleven met de paplepel ingegoten; zowel zijn vader als zijn moeder schreef toneelstukken. Tijdens zijn militaire dienst debuteerde hij als cabaretier op de radio en ondertussen staat hij al meer dan een halve eeuw op de planken.

Eigen theater

Met onder anderen zijn vrouw Liselore Gerritsen richtte hij het theater PePijn op in Den Haag. Daar hebben heel wat bekende namen in hun beginjaren gestaan: Jos Brink, Herman Finkers en Youp van 't Hek hebben er allemaal opgetreden.

Meer over