Kijktip: Popster!

13 maart 2015 10:37 | amusement | Door Televizier

© SBS - Elvin

Meneer Wijdbeens en Kim-Lian van der Meij presenteren het nieuwe Popster!. Kim-Lian: "Ik bescheur me om meneer Wijdbeens; hij gaat helemaal los!"

Een zoektocht naar de beste poppenspeler van Nederland ontbrak nog aan het brede scala aan talentenjachten op tv. In het nieuwe programma Popster! laten kinderen, hobbyisten en poppenmakers hun acts op het podium zien. In de afvalrace van zes afleveringen wint de beste poppenspeler een prijs van 50.000 euro.

Miss Izzy

De jury bestaat uit Henkjan Smits, Georgina Verbaan en Miss Izzy, een pop waarachter cabaretière Lenette van Dongen schuilgaat. Kim-Lian van der Meij begeleidt de poppenspelers naast het podium, samen met André van Duins typetje Meneer Wijdbeens. Kim-Lian: "Ik ben heel blij dat ik zelf niet in de jury zit. Er komen zo veel mooie en grappige acts voorbij, dat het moeilijk is om te kiezen wie wel of niet door mag naar de finale." 

Magie van poppen

Kim-Lian was direct enthousiast over de show. "Toen producent John de Mol met het idee kwam, vond ik het meteen leuk. Ik ben van jongs af aan een fan van The Muppet Show en weet dat poppenspel helemaal niet eenvoudig is. Ik ben heel benieuwd hoe die magie op tv overkomt."

Meneer Wijdbeens

Achter de schermen had Kim-Lian in ieder geval veel lol met haar collega Meneer Wijdbeens. "Ik bescheur me de hele tijd om hem. André van Duin zelf is heel rustig, bijna verlegen zelfs. Maar als Wijdbeens gaat hij helemaal los. Ieder gesprek met een kandidaat is verrassend en weer totaal anders."

Popster! is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Lees ook: Georgina Verbaan, Henkjan Smits en Miss Izzy over Popster.

Meer over