Kijktip: roken en drinken met Erica

Omroep Max stuurt Erica Terpstra weer op reis in een nieuw seizoen van haar reisreportage. Dit keer bezocht ze onder meer Cuba, Sri Lanka en Marokko.

Alweer voor het vierde seizoen reist Erica Terpstra de wereld rond voor Erica Op Reis. In deze eerste aflevering bezoekt ze Cuba. „Ik was er nog nooit geweest, maar vond het zo leuk”, vertelt Erica enthousiast. „De mensen zijn straatarm, maar enorm vrolijk.” 

Erica Op Reis

Cuba staat bekend om zijn sigaren; een bezoek aan een sigarenfabriek stond dan ook zeker op het lijstje van de voormalig zwemster en politica. „Ik heb geprobeerd om ze te rollen, maar dat was geen succes. Ik ben ook naar een rumfabriek geweest, maar ik was daar om half negen ‘s morgens en heb er dus alleen aan geroken. Verder niets”, lacht ze. 

Cuba

„Later op de dag was ik in een bar in Havana waar Ernest Hemingway altijd zat om zijn mojito’s te drinken. Zo leuk, ik zat daar gewoon midden in de geschiedenis.” Op de kleurrijke markten in het land dompelt Erica zich ook onder in het dagelijks leven van de Cubanen. Ze ontmoet een excentrieke priester van het Santeria-geloof, gaat eten bij een Cubaanse familie en praat met bokser Felix Savon. 

Cadeautje

In de volgende afleveringen van Erica Op Reis bezoekt Erica Sri Lanka, Barotseland (Afrika), Marokko, Kalimantan en Panama. „Het was weer heerlijk om te reizen”, vertelt ze. „Ik had natuurlijk nooit kunnen denken dat ik op mijn 69ste nog eens een nieuwe carrière zou beginnen. Dat we nu al aan het vierde seizoen bezig zijn is een cadeautje van het leven.”

Erica Terpstra mag ook een vijfde seizoen van Erica op Reis maken.

Reageren