Kijktip: Uitstel van executie

29 augustus 2016 11:38 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt / RTL

Jazeker, de woningmarkt trekt aan. Maar dat betekent niet dat iedereen zijn huis nu ook binnen de kortste keren verkocht krijgt. Martijn Krabbé heeft dus genoeg werk in het nieuwe seizoen van
Uitstel van executie.

Duncan en Alex

Zijn team bestaat uit bouwadviseur Duncan, makelaar Alex en budgetcoach Suzanne. Zij proberen in de eerste aflevering de situatie van Leo en Ria te verbeteren. Het stel was acht jaar geleden dolblij met de verhuizing naar een seniorenwoning. Maar hun oude huis is nog steeds niet verkocht, ook al hebben ze een ton van de vraagprijs afgehaald. De dubbele lasten wegen steeds zwaarder. “Het is mooi dat we deze mensen kunnen helpen”, zegt Martijn Krabbé. “Dat is steeds weer een uitdaging en geeft een ontzettend goed gevoel.”

Onder water

De presentator van Uitstel van executie ziet ook dat de huizenmarkt er nu anders voor staat dan een paar jaar geleden. “Dit is alweer het negende seizoen en er is veel gebeurd. Van een crisis met 1,3 miljoen woningen ‘onder water’ tot een aantrekkende huizenmarkt met lage rentes zoals nu.” Dat betekent niet dat mensen niet meer in de problemen komen door hun hypotheek. “Veel mensen hebben in de toptijd een huis gekocht. En dan lukt het ze nu niet om het bedrag te krijgen dat ze voor hun huis hebben betaald; aantrekkende woningmarkt of niet.”

Meer over