De leukste tv-tips

Deze fijne shows en films zie je op Tweede Kerstdag

26 december 2021 07:05 | amusement | Door Judith Regeling

© RTL / Universal - Columbia Picture / AVROTROS
Na al die heerlijke (coronaproof) kerstdinertjes is het op deze Tweede Kerstdag hoog tijd om even bij te tanken. Benieuwd met welke programma's en films je dat het beste doet? Wij verzamelden ze hieronder.

TV-programma's

NOS Sport: Schaatsen: Olympisch kwalificatietoernooi (NPO1)

Veel mensen gebruiken Tweede Kerstdag om uit te buiken, maar dat geldt lang niet voor iedereen. De beste schaatsers van ons land moeten namelijk de komende dagen hun beste beentje voor zetten voor een startbewijs voor de Olympische Spelen 2022 in Peking. Op deze eerste dag komen de mannen in actie op de 5 kilometer. Bij de vrouwen staat de 1000 meter op het programma.

Het Olympisch kwalificatietoernooi schaatsen is vanaf 13:50 uur te zien op NPO1. (Beeld: ANP / Vincent Jannink)


NOS Olympische terugblik (NPO1)

Alle sportliefhebbers opgelet: op Tweede Kerstdag blikt NPO1 ook terug op de Olympische Zomerspelen van dit jaar. Want weet je het nog: hoe de Spelen werden overschaduwd door alle coronabesmettingen; hoe Sifan Hassan iedereen eruit rende en het gemiste plankje van Mathieu van der Poel? Nederland was met 36 medailles behoorlijk succesvol, dus dat verdient dan ook een waardige terugblik.

NOS Olympische terugblik is om 19:01 uur te zien op NPO1. (Beeld: ANP / Marco de Swart)


Top 2000 a gogo (NPO3)

Sinds 1999 klinkt in de laatste week van het jaar de Top 2000 en al net zo'n traditie: Top 2000 a gogo. In deze coronaproof editie ontvangt gastheer Matthijs van Nieuwkerk bijzondere gasten in het Top 2000 café in Beeld & Geluid in Hilversum. En wie daarbij niet mag ontbreken, is Leo Blokhuis. Hij vertelt ook dit jaar weer de meest opmerkelijke, amusante en interessantste verhalen uit de popgeschiedenis. 

De start van Top 2000 a Gogo is om 19:21 uur te zien op NPO3. (Beeld: Annemieke van der Togt/NTR)


Linda's wintermaand (SBS6)

Linda de Mol haalt al drie weken lang herinneringen op met diverse bijzondere gasten als André van Duin, Nikkie de Jager, Anita Witzier, Guus Meeuwis, Jelka van Houten en Peter Pannekoek. In deze vierde (en daarmee laatste) aflevering van Linda's Wintermaand is dat niet anders. Zo praat ze o.a. met wereldberoemd violist André Rieu over zijn successen en met presentatrice Britt Dekker over haar debuut als actrice.

De laatste aflevering van Linda's Wintermaand is om 19:55 uur te zien op SBS6. (Beeld: Roy Beusker Fotografie)


Beat The Champions VIPS (RTL4)

De quizvragen kunnen weer uit de kast, want het is tijd voor het tweede seizoen van Chantal Janzens kennisquiz Beat The Champions. In deze speciale VIP-editie, die voorafgaat aan het reguliere seizoen, nemen twaalf BN'ers het op tegen kenniskampioenen Diederik Jekel, Nynke de Jong, Abel Gilsing, Cindy Hemink en Devrim Aslan. Weten ze zowel van de klok als hun razendsnelle tegenspelers te winnen? Dan verdienen de BN'ers voor hun zelf uitgekozen goede doel een prachtig geldbedrag.

Je ziet Beat The Champions VIPS om 20:00 uur op RTL4. (Beeld: William Rutten)


The Streamers (Online)

Je verwacht in dit overzicht vast alleen maar tv-programma's of films, maar we kunnen de terugkeer van The Streamers natuurlijk niet negeren! Een bomvol rijtje aan Nederlandse sterren als Danny Vera, Nick Schilder (zonder Simon dit keer), Diggy Dex, Emma Heesters en Maan klimt op Tweede Kerstdag het podium weer op om een te gek online concert te geven, ditmaal vanuit de Winter Efteling.

Het concert van The Streamers is vanaf 20:30 uur (gratis) te zien via TheStreamers.nl.  
Draadstaal kerstspecial (NPO3)

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zijn terug. Althans, hun typetjes dan. In deze kerstspecial van Draadstaal brengen Fred en Ria Onderbuik de mooiste tijd van het jaar door in een hotel. Ria is namelijk vastbesloten er een romantisch kerstweekend van te maken, maar door de vele gasten is er nogal wat reuring in het hotel. Zo veel zelfs, dat de romantiek onder druk komt te staan. Of juist niet?

Draadstaal Kerstspecial is om 21:17 uur te zien op NPO3.


Een huis vol kerst (NPO1)

Kerst draait om het samenzijn met je familie, en daar weten de gezinnen van Een Huis Vol alles vanaf. In deze hartverwarmende kerstspecial zetten de drie families zich namelijk in voor de medemens. Zo helpen de Cudoghams een dakloos gezin in Amsterdam en zet de familie Jelies de oudste bewoners van Tollebeek in het zonnetje. De familie Buddenbrucks gaat terug naar hun geboortegrond Limburg, waar Rob, Thalia en de kinderen minimagezinnen de dag van hun leven bezorgen.

De kerstspecial van Een huis vol is om 21:26 uur te zien op NPO1.


Freddie Mercury: The Final Act (NPO3)

Wie zijn kerstdagen muzikaal wil afsluiten, moet schakelen naar NPO3 voor een herhaling van de documentaire Freddie Mercury: The Final Act. Deze docu vertelt het verhaal van het buitengewone laatste hoofdstuk van Freddie Mercury's leven en hoe Queen, na zijn dood aan aids, een van de grootste concerten in de geschiedenis organiseerde, het Freddie Mercury Tribute Conert in het Wembley Stadium, om zijn leven te vieren. 

Je ziet Freddie Mercury: The Final Act om 21:51 uur op NPO3.


Pieter Derks: Voor wat het waard is (NPO1)

Gelukkig valt er op Tweede Kerstdag ook nog wat te lachen, want NPO1 sluit zijn avondprogrammering af met een registratie van Pieter Derks: Voor Wat Het Waard is. De cabaratier schreef de teksten hiervoor deels in het ziekenhuis waar zijn maanden te vroeg geboren dochtertje Bobbie toentertijd voor haar leven vocht. Getuige van zo'n strijd plaatst hij dus alle dagelijkse sores in een totaal ander perspectief. 

Pieter Derks: Voor Wat Het Waard is zie je om 22:14 uur op NPO1.


Films

Shrek-filmreeks (RTL7)

Of je nu je kinderen voor de buis zet of er gewoon zelf gaat zitten: op Tweede Kerstdag is op RTL7 zowel Shrek (12:30), Shrek 2 (14:20) als de derde film Shrek Forever After (16:21) te zien. Deze heerlijke animatiefilms draaien om het monster Shrek, die graag wil dat de rust in zijn moeras terugkeert. Daarvoor sluit hij een deal met Lord Farquaad: als Shrek prinses Fiona bevrijdt, zorgt hij ervoor dat alle sprookjesfiguren uit het moeras verdwijnen. 

De eerste Shrek-film begint om 12:30 uur op RTL7.


The Grinch (SBS6)

Shrek is echter niet het enige monster dat op Tweede Kerstdag zijn opwachting maakt, ook is het de beurt aan de Grinch. Je weet wel: het groene monster dat een hekel heeft aan kerst! De inwoners van het dorpje onder aan de berg waar hij woont, denken daar anders over en omarmen massaal deze feestdag. En daarom verzint de Grinch een plan om hun kerstfeest te verstoren. Maar de vraag is of dat gaat lukken...

The Grinch is om 13:25 uur te zien op SBS6.


Home Alone 2: Lost in New York (NET5)

Op Eerste Kerstdag zond NET5 al Home Alone uit en op deze Tweede Kerstdag krijgen de bijzondere avonturen van Kevin een vervolg. In deze tweede film stapt hij in tegenstelling tot zijn familieleden in het verkeerde vliegtuig en belandt hij in New York. Daar komt hij zijn oude rivalen weer tegen: de inbrekers Harry en Marc met wie hij nog wel een appeltje heeft te schillen.

Home Alone 2: Lost in New York is om 18:05 uur te zien op NET5.


Die Hard 2 (Veronica)

Wie op Eerste Kerstdag de actieknaller Die Hard verkoos boven al die (foute) kerstfilms en tv-programma's, kan dat vandaag opnieuw doen. Veronica zendt namelijk ook het tweede deel uit. In deze film staat John McClane (Bruce Willis) zijn vrouw op te wachten op het vliegveld als hij een complot ontdekt om de luchtverkeersleiding te saboteren. Er zit dan ook niets anders voor hem op dan de boel eigenhandig schoon te vegen.

Die Hard 2 is om 20:00 uur te zien op Veronica.


The Holiday (NET5)

Alle actieliefhebbers ten spijt, we sluiten dit overzicht af met een heerlijke kerstklassieker. Heb je namelijk The Holiday al eens gezien? In deze romantische komedie woont Amanda (Cameron Diaz) in Los Angeles en Iris (Kate Winslet) in het Engelse Surrey. Ze kennen elkaar niet, maar hebben toch iets met elkaar gemeen: liefdesproblemen. Als ze elkaar tegenkomen op een website voor een woningruil, besluiten ze een tijdje van huis te ruilen. En dat is pas het begin van heel wat (romantische) avonturen! 

The Holiday is om 20:30 uur te zien op NET5. (Beeld: Universal Pictures/Columbia Pictures) 

Meer over