Klaas van der Eerden tweede afvaller It Takes 2

27 Maart 2016 09:48 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Klaas van der Eerden heeft de tweede aflevering van It Takes 2 niet overleefd. Zijn versie van Gordons grote hit Kon Ik Nog Maar Even Bij Je Zijn sloeg het minst aan.

Na twee vrolijke en feestelijke nummers wilde Klaas laten zien dat hij ook een serieus lied aan kon. Daarom koos hij voor de klassieker uit 1991.

Gewaagd

Het bleek een gewaagde keus. Niet alleen omdat Gordon de show presenteert, de componist van de ballad John Ewbank zat ook nog eens in de jury. Daar komt bij dat het lied qua veranderende melodie behoorlijk complex in elkaar steekt. Maar samen met zijn coach Trijntje Oosterhuis sloeg Klaas zich er manmoedig doorheen. Hij kreeg ruime voldoendes van de jury en complimenten van Gordon. Helaas was het publiek minder te spreken over de smartlap.

Niet als eerste

In een eerste reactie zei Klaas het jammer te vinden, vooral omdat het zo'n mooi liedje was. Toch was de komiek best tevreden: hij lag er in elk geval niet als eerste uit en had een hele andere kant van zo. Die twijfelachtige eer viel Rutger Vink vorige week ten deel. Ook coach Trijntje was vol lof: "Het is ook een f*cking moeilijk liedje, ik maak een diepe buiging.", aldus de welbespraakte domineesdochter.

Islands in the stream

Toch baalde Klaas er wel een beetje van dat hij door zijn uitschakeling zich niet kon wagen aan nóg een duet met zijn coach. Op Twitter bedankte hij zijn fans voor de massale steunbetuigingen en verklapte hij dat de Dolly Parton & Kenny Rogers klassieker Islands in the Stream op het programma had gestaan.

Meer over