Klaas van Kruistum is de Mol

5 maart 2016 21:13 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Klaas van Kruistum is de Mol van 2016. Hij werd live op televisie ontmaskerd tijdens de ontknoping van Wie Is De Mol? in VondelCS. 

Daarmee komt na negen weken vol spanning en speculatie eindelijk een einde aan de zoektocht, vooral tot opluchting van Klaas zelf.

"Ben jij de Mol?"

Sinds de start van de serie wordt Klaas zowel online als in het dagelijks leven bestookt met de vraag of hij de Mol is. Aan Ivo Niehe vertelde hij zelfs in de supermarkt gestalkt te worden. Dat hij nu eindelijk open kaart mag spelen vond hij fantastisch. In een eerste reactie zei Van Kruistum genoten te hebben van zijn rol als Mol: "Maar wel heel heftig dat ik er niks over mocht zeggen. Bevalt me heel erg dat ik eindelijk kan meepraten. Ik vrees dat mensen in mijn omgeving dit wel heel erg vinden, die hebben nazorg nodig. Maar: het ís maar een spelletje."

Sociale Mol

Volgens mede-kandidaat Rop Verheijen was de kracht van Klaas dat hij vooral een sociale Mol was: "Hij deed leuk mee en was heel sociaal, dronk 's avonds ook een wijntje mee en schreef heel veel op. Ik had het niet verwacht, al vond ik het wel irritant dat hij steeds de boel afleidde tijdens het uitleggen van de opdrachten. Klaas' kamergenoot Remy van Kesteren was ook stomverbaasd. De harpist gaf toe er met open ogen ingelopen te zijn. 

Lees ook:
Mol Klaas: "In het eten spugen ging écht per ongeluk"
Winnaar Tim: "M'n champagne dronk ik in één keer op"
Cécile Narinx: "Qua kleding was Annemieke de winnaar"

 

Meer over