Kookboek van Rutger, de winnaar van Heel Holland Bakt 2013

Rutger, die winnaar van de smaakvolle talentenjacht Heel Holland Bakt, brengt een kookboek uit. Maar liefst 70 recepten van de beste thuisbakker van Nederland.

Heel Holland Bakt, de heerlijke verrassing van de zomer van 2013, werd glansrijk gewonnen door thuisbakker Rutger van den Broek. Maanden na zijn overwinning heeft hij nu eindelijk zijn handtekening gezet onder een boekencontract. 

Rutger Bakt

Het boek gaat heel toepasselijk Rutger Bakt heten, zal april 2014 verschijnen en 70 recepten bevatten van de beste thuisbakker van Nederland.

De gerechten zijn verdeeld over vijf onderwerpen: brood, cakes, koekjes, taarten en natuurlijk high-tea's. Vanalles komt aan bod, van feestelijke fraîsier en kokosmakronen met gekonfijte ananas, tot aan foccacia met peer en de allerbeste brownies. 

In het laatste hoofdstuk laat Rutger de basisrecepten en handelingen van het bakken zien, zodat ook de beginnende thuiskok met zijn boek uit de voeten kan. 

Rutger van den Broek

De winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt is in het dagelijkse leven recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis. Eenmaal thuis staat hij het liefst te bakken, dat hij met de paplepel ingegoten kreeg. Als kind klom Rutger al op het aanrecht om zijn moeder in actie te zien.

Heel Holland Bakt 

De culinaire talentenjacht - een versie van The Great Britisch Bake Off - was een verdiende zomerhit voor omroep Max en een mooie tv-comeback voor Martine Bijl, die lange tijd vooral in de Hak-commercials te zien was.  

Reageren