Na 15 jaar

Koos van Plateringen vertrekt bij Shownieuws

8 juli 2019 16:18 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Koos van Plateringen vertrekt na 15 jaar trouwe dienst bij Shownieuws. Hij gaat het 'grote onbekende' tegemoet.

Koos van Plateringen was al die jaren de Albert Verlinde van SBS6 en kreeg het laatste jaar zelfs een eigen programma met De dag van je leven waarin hij BN'ers een leuke dag bezorgde. Maar dat is nu voorbij. In een Instagrambericht zegt hij het volgende: 

 

 

'15 jaar Shownieuws is het tijd voor iets nieuws. Met veel plezier en vol enthousiasme kijk ik terug op alles wat ik heb meegemaakt de afgelopen jaren. Hele mooie, dierbare herinneringen die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. Ik begon als verslaggever en mijn grote droom kwam dit jaar uit met mijn eigen programma De dag van je leven. Nu is het tijd voor een volgende stap. Het ‘grote onbekende’ maakt mij enthousiast en ik heb enorm veel zin om nieuwe plannen te ontwikkelen. 30 juli is mijn laatste uitzending. Ik wens iedereen bij @talpanetwork en Shownieuws heel veel succes in de toekomst!'

Albert Verlinde 

Het moment waarop Koos afscheid neemt, lijkt wat vreemd. Hij was lekker bezig bij SBS en als groot fan van het Eurovisie Songfestival verheugde Koos zich ontzettend op het festival in Nederland. Wie zijn rol bij Shownieuws overneemt, is onduidelijk. De eerst aangewezene lijkt Albert Verlinde, die nog wel een contract heeft bij SBS maar geen programma meer. 

Meer over