Essentieel in huidige huizenmarkt

Kopen Zonder Kijken introduceert de concessie knop

16 mei 2022 08:46 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Een grote verandering in het format van Kopen zonder kijken: de wensen van de deelnemers zijn niet langer heilig. Als bouwkundige Bob Sikkes en makelaar Alex van Keulen er niet uit komen, drukken ze vanaf dit seizoen op de zogenoemde concessie knop.

Het spreekt voor zich dat alle deelnemers aan Kopen zonder kijken het onderste uit de kan willen hebben: een jaren 30 woning, luxe extra's, een riante tuin op het zuiden... Het wensenlijstje laat zich voorspellen. Helaas is de realiteit anders: woningen zijn schaars en er wordt stevig overboden. Daardoor moet er op een zeker moment water bij de wijn worden gedaan.

Teleurstelling

In Kopen zonder kijken geven deelnemers de makers toestemming om namens hen een nieuw huis te kopen. Om enorme teleurstellingen te voorkomen introduceren Martijn Krabbé en zijn collega's Bob Sikkes (foto) en Alex van Keulen de concessie knop. Als ze er echt niet uitkomen voor het beschikbare budget dan moeten de kandidaten harde keuzes maken: wel een tuin, maar geen volledig vernieuwde badkamer. Laat je de uitbouw schieten en geef je de voorkeur aan een betere ligging? De concessie knop is een praktische oplossing die veel deelnemers toch rauw op het dak valt. Ineens vallen ze immers van hun roze woondroom.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)

Kopen zonder kijken is vanaf maandag 16 mei te zien om 20:30 uur bij RTL 4.

Meer over