Merkwaardig

Jan de Hoop uit kritiek op RTL Boulevard om zondagopening met Gordon

15 juni 2020 11:20 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Tineke Verburg overleed zondag op 64-jarige leeftijd en zoals je van een showbizzprogramma mag verwachten open je met het belangrijkste nieuws. RTL Boulevard deed dat niet en dat kwam ze op forse kritiek te staan.

RTL Boulevard opende namelijk met de maagballon die Gordon dwars zit. De kritiek kwam ook uit eigen hoek, want RTL-nieuwslezer Jan de Hoop kon zich niet meer bedwingen. “Wat een merkwaardige volgorde bij RTL Boulevard. Het begint met een misselijke Gordon terwijl Tineke Verburg overleden is”, schrijft De Hoop op Twitter.

Volgorde

TV-maker Eddy Keur staat pal achter De Hoop. “Zo eens met Jan. Was zelf ook shocked en vond de keuze van RTL ook onbegrijpelijk. De volgorde andersom was mooier, respectvoller en zeer verdiend geweest. Jammer!”

Intro 

Deskundige Rob Goossens, die vorige week nog een veeg uit de pan kreeg van Olcay Gulsen, neemt het op voor Boulevard. “Wat een merkwaardige reactie van iemand die zelf ook live televisie maakt. Het overlijden van Tineke Verburg was net voor de uitzending bekend en hebben we tijdens de intro gemeld. Het item was alleen nog niet af en kwam zsm. Dat is jou in dertig jaar nog nooit overkomen?”

Kans 

Vandaag werd bekend dat KRO-NCRV-icoon Aad van den Heuvel op 84-jarige leeftijd is overleden. RTL Boulevard krijgt direct een kans om te laten zien hoe het volgens de kenners wel moet.

Meer over