Kunstprogramma Opium krijgt makeover: geen talkshow meer

Opium is in een nieuw jasje gestoken. Het kunst- en cultuurprogramma met Cornald Maas is niet langer een talkshow. Cornald gaat zelf het land in voor reportages.

Opium komt in september terug op NPO 2, maar niet in de 'oude vorm'. Het kunst- en cultuurprogramma van Cornald Maas heeft een makeover gekregen en gaat meer live verslagen en reportages uitzenden. De talkshowsetting verdwijnt.

Yentl en De Boer

"We laten meer nog dan voorheen zien wat er in het land op cultureel gebied gebeurt," vertelt Cornald Maas. Hij gaat elke week op pad voor een actuele reportage. "Ik ontmoet acteurs, muzikanten, dansers of cabaretiers tijdens hun voorbereidingen op een nieuwe film, concert of voorstelling. Daar verheug ik mij zeer op." Verder is er een wekelijkse muzikale bijdrage van kleinkunstduo Yentl en De Boer.

Film By The Sea

Opium gaat ook live verslag doen van grote culturele evenementen, zoals het festival Film By The Sea in Vlissingen (17 september) en de opening van tentoonstelling Munch: Van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam (24 september). Daarnaast is er een nieuw item waarin een prominente gast een première of voorstelling naar keuze bezoekt.

Opium is vanaf donderdag 3 september weer elke week om 21.10 uur te zien op NPO 2.

 

Meer over:

Reageren