Leona Philippo wint Maestro 2016

Met een overtuigende meerderheid van de stemmen is zangeres Leona Philippo de winnaar van het derde seizoen van Maestro. 

In de finale van de muzikale afvalrace nam de oud Voice of Holland winnaar het op tegen Streetlab-presentator Daan Boom.

John Williams

Tijdens de eerste ronde brachten beiden een stuk van de Amerikaanse filmmuziekcomponist John Williams, bekend van onder andere Star Wars. Daan ging voor de muziek van Steven Spielbergs' Jurassic Park. Leona koos óók voor een stuk dat Williams schreef voor een Spielberg film: de theme van E.T., de eerste film die ze als kind in Nederland in de bioscoop zag. De jury was vooral lovend over Leona, die drie tienen op haar naam mocht schrijven voor haar versie van de ontroerende jeugdfilmmuziek.  

De 5e van Beethoven

Het tweede en laatste stuk was zoals altijd de 5e symfonie van Beethoven, die ook dient als de herkenningsmelodie van Maestro. In Daans uitvoering werd de klassieker een stuk trager gespeeld dan normaal, wat de jury wel kon waarderen omdat het de subtiele nuances in het stuk beter naar voren bracht. Leona's versie was krachtiger, maar minder gepolijst. Na twee rondes had Daan van de jury 52 punten en stond Leona met 58 punten op een lichte voorsprong.

Uitslag

Uiteindelijk gaven de stemmen van zowel de orkestleden als het publiek de doorslag. Het orkest gaf Daan 16 punten, terwijl Leona op 19 punten mocht rekenen. De kijkers thuis hadden Met 76 procent van de publieksstemmen won Leona dus overtuigend. Ze ontving uit handen van presentator Frits Sissing de Gouden Baton, die ze direct kon gebruiken toen ze het programma afsloot met de Radetzkymars.

Meer over:

Reageren