Linda de Mol verwachtte niet dat Oh, wat een jaar! succes zou worden

4 januari 2018 11:21 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Linda de Mol was erg gespannen over haar nieuwe programma Oh, wat een jaar! De show is de opvolger van het nog altijd succesvolle Ik hou van Holland. Dus de tv-koningin nam een groot risico. 

Linda de Mol heeft een enorme lijst aan succesvolle programma’s op haar naam staan. Toch was de presentatrice erg nerveus voor haar nieuwe show. “Voor deze was ik echt benauwd, omdat het precies in de periode was dat RTL enorme bakken kritiek kreeg over ‘altijd maar diezelfde mensen’ en ‘het is allemaal niks’”, zegt Linda in 5 jaar later.

Jongeren

Oh, wat een jaar! behandelde elke aflevering een ander jaartal, maar niet iedereen kan dat jaar herinneren. “Op die zaterdagavond is het ontzettend belangrijk dat je die jongere doelgroep pakt. Als ze dan nog kijken met hun ouders, dan is het namelijk de zaterdagavond. Toen dacht ik eens: zitten die wel te wachten op 1969?”

Verkleedfeestje

De Mol besefte dat ze een groot risico nam en werd steeds banger voor kritieken. “Ik ben dan in paniek, van: niemand gaat het leuk vinden, ze gaan het een ‘verkleedfeestje’ noemen. Ik kon de kritiek bij wijze van spreken al lezen. Ik was heel bang dat jongere mensen het niet leuk zouden vinden. Dat uitgerekend zij het zo grappig en leuk vinden was echt een enorme opluchting.” 

Story of my life

Uiteindelijk werd Oh, wat een jaar! een groot succes en tikte het programma wel een paar keer de twee miljoen kijkers aan. Linda’s andere show The story of my life werd echter geen topper. “Dat was wel verrassend. Grappig genoeg had ik het juist bij dat programma niet gedacht. Ik had eerder gedacht dat Oh, Wat Een Jaar! niet zou scoren. Zo zie je maar. De kijker blijft onvoorspelbaar en daarom is het ook altijd oprecht spannend.”

Meer over