Ondanks goede bedoelingen...

Linda en Beau spreken elkaar niet meer na Weet Ik Veel-debacle

8 januari 2022 20:24 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Koude oorlog in showbizzland: Linda de Mol heeft het Beau van Erven Dorens nog altijd niet vergeven dat hij in 2019 'haar' spelshow Weet ik veel overnam nadat de presentatrice overstapte van RTL naar Talpa.

Aan de vooravond van een nieuwe reeks Weet ik veel gaf Beau bij RTL Boulevard toe dat hij Linda sinds het nieuws bekend werd niet meer gesproken heeft.

Appje

Eerder gaf Linda al aan dat ze van Beau een keurig appje had ontvangen voordat naar buiten kwam dat hij het nieuwe gezicht zou worden van de show. Daar zei ze toen over: "Beau is wat dat betreft natuurlijk een goede keuze, want die kan echt wel wat, maar het doet best wel pijn. Helemaal omdat ik het ook niet echt ehh… Ik hoorde dat via een appje van Beau en dan heb je toch zoiets van: ja... nou ja."

Stilte

Maar de ontwikkeling heeft kennelijk toch voor een breuk gezorgd tussen de twee oud-collega's. Zo zei Beau: "Ik heb Linda dus nooit meer gesproken nadat ik Weet ik veel had overgenomen. Dus dat zegt wel dat 't niet lekker zit. Maar van mijn kant; ik ben gewoon presentator en ik maak dat programma. Het is mijn werk. Ik zie het heel simpel, misschien veel simpeler dan dat 't is. Maar ik vind 't gewoon jammer dat daar ruzie over is ontstaan."

Quiz van het jaar

Linda de Mol baalde er openlijk van dat ze door haar bedachte programma's als Oh, wat een jaar! en Weet ik veel niet mee mocht nemen naar Talpa. Zonder die kijkcijferhits moest ze, tot nu toe met gematigd succes, op zoek naar nieuwe spelformats. De afgelopen jaren maakte ze Deze quiz is voor jou, De dating quiz en Quiz van het jaar. Wat extra steekt is dat haar geesteskinderen met Chantal Janzen en Beau aan het roer wél moeiteloos miljoenen kijkers blijven trekken. 

Meer over