Lucia Rijker wordt coach in DREAMschool

Kickbokskoningin Lucia Rijker wordt het gezicht van het NPO 3-programma DREAMschool. BN’ers (bijgestaan door een professioneel hulpteam) krijgen daarin de taak om jongeren terug naar school te krijgen. 

De schoolverlaters krijgen drie weken lang workshops van bekende Nederlanders die expert zijn op een bepaald gebied, bijvoorbeeld mode of fotografie. 

NOS Sport

Vorige maand was Lucia Rijker (op de foto in het SBS-programma Sterren springen) nog analist bij het vrouwenboksen op de Olympische Spelen. Die rol vertolkte ze zo enthousiast dat Ewout Genemans op dat moment op het idee moet zijn gekomen haar te vragen voor DREAMschool. De oud-kickbokster fungeert namelijk als hoofdcoach in zijn programma.

Jongerenhulp

Wat veel mensen niet weten is dat Lucia niet alleen kickbokskampioen is, maar dat ze ook betrokken is bij allerlei projecten die zich op jongerenhulp richten. In het AD vertelt ze: “In het programma overzie ik het hele proces, praat ik met de docenten en ga ik bemiddelen als de scholieren vastlopen.”

Ewout Genemans

Wie de bekende docenten worden in DREAMschool is nog niet bekend, maar Ewout is in zijn nopjes met de nieuwbakken leraren. “We zijn blij dat we een verrassende en spannende combinatie van docenten uit de politiek, entertainment en wetenschap aan DREAMschool hebben weten te binden,” aldus Ewout in het AD.

Jamie Oliver

De serie verscheen voor het eerst in Engeland, waar tv-kok Jamie Oliver de initiatiefnemer was. Hij is zelf voortijdig schoolverlater. Talentenjachtgoeroe Simon Cowell vervult daar de rol van docent Engels en ook een ster als rapper 50 Cent laat zich van zijn beste kant zien.

DREAMschool verschijnt begin volgend jaar op de buis. 

Reageren