Hallo allemaal

Luizenmoeder-acteur André Dongelmans krijgt hoofdrol in Ghost Stories

13 maart 2019 08:57 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Bij velen gaan de gedachten bij André Dongelmans gelijk uit naar zijn personage Kenneth in De luizenmoederDe acteur kan echter meer dan dat en gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse versie van de Britse horrorhit Ghost Stories.

Naast Dongelmans zijn ook Klokhuis-acteur Laus Steenbeeke en Huib Cluistra te zien in de griezelvoorstelling. Het stuk gaat op de laatste dag van oktober 2019 in premiere en zal tot eind januari te zien zijn in Nederland.

Ghost Stories

Ghost Stories vertelt het verhaal van professor Filip Kuiper die zijn leven heeft gewijd aan het verklaren van het ogenschijnlijk onverklaarbare. Tijdens een lezing over parapsychologie behandelt hij drie van de door hem in zijn carrière verzamelde verhalen die hem altijd zijn bijgebleven.

Olivier Awards

Het stuk ging in 2010 in première op het Londense West End en werd genomineerd voor twee Olivier Awards, de hoogste Britse toneelonderscheiding. Sindsdien was het stuk onder meer met veel succes in België en Australië te zien. De Nederlandse versie wordt geregisseerd door Joep Onderdelinden.

Meer over