Luuk Ikink krijgt nieuw programma: Galileo

6 Januari 2016 10:18 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Het gaat Luuk Ikink, de sidekick van Humberto Tan bij RTL Late Night, voor de wind. De grappenmaker krijgt zijn eigen programma: Galileo.

Luuk onthulde het nieuws bij RTL Boulevard. Het betekent dat de man van de grappige filmpjes in RTL Late Night vanaf maart niet één keer, maar tweemaal per dag op de buis is.

Duitsland

Het format van het populairwetenschappelijke programma komt van onze oosterburen en is daar al 15 jaar een succes. ‘’Daar is het van maandag tot en met zondag te zien en heel groot, op beurzen en met bladen en zo, maar wij gaan klein beginnen.”, vertelt de 32-jarige enthousiast.

Antwoorden

‘’Het programma zit vol met reportages, experimenten en zeer talentvolle verslaggevers, die eigenlijk de helden van de show zijn.’’ In Galileo gaat het clubje op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat gebeurt er met je hersenen als je een hete peper eet en hoe sla je iemand knock-out met één tik.

Acupunctuur als verdoving

Manuel Venderbos (oud-presentator van de EO) , Shelly Sterk en Jorn Rohde (BNN-University) zijn de nieuwsgierige reporters. Manuel ondervindt bijvoorbeeld hoe het voelt om zonder verdoving een operatie te ondergaan. ‘’Alvast een spoiler, het werkt niet’’, laat Luuk weten. Shelly laat haar eigen poep onderzoeken om te kijken of ze wel gezond is en Jorn gaat op zoek naar de wetenschap achter het perfecte bommetje in het water.

Galileo is vanaf 7 maart elke werkdag te zien om 19.30 uur op RTL 5. 

Meer over