Come Closer

Maastricht heeft al een thema voor het Eurovisie Songfestival

Nog vijf Nederlandse steden willen het Eurovisie Songfestival organiseren. Maastricht is de eerste die haar thema wereldkundig heeft gemaakt. Het is... 'Come closer'.

Dat staat in het zogenaamde bidbook dat de stad inleverde bij de NPO, NOS en AVROTROS. Daarin staan alle plannen van de gemeente voor het Eurovisie Songfestival. „'Come Closer' staat voor meer intimiteit aan het grote, uitbundige Eurovisie Songfestival”, zo staat te lezen. „Zonder iets af te doen aan het spektakel, maar door er iets van de Limburgse ziel aan toe te voegen. Het vermogen om te genieten van het goede leven. Het kleine te waarderen, naast het grote. Samen te genieten, nieuwsgierig te zijn naar elkaar, naar wat ons verbindt en hoe ons dat samen sterker maakt.”

Duncan

De andere vier steden die nog meedoen zijn Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Arnhem. NPO, NOS en AVROTROS nemen volgende maand een beslissing. Nederland mag het Eurovisie Songfestival organiseren omdat Duncan Laurence in mei het festival op magistrale wijze won

Meer over:

Reageren