Pas 10 januari op tv

Makers RTL Exclusief terug naar tekentafel

1 Januari 2021 13:14 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© RTL Nederland
De startdatum zou 3 januari zijn, maar dat gaat RTL Exclusief niet halen. De satirische talkshow kreeg veel kritiek na de eerste aflevering, een eindejaarsspecial, waarna is besloten nog een weekje te gaan sleutelen.

Ruim 600.000 mensen keken naar de eerste aflevering op woensdag 30 december. Het programma van presentator Beau van Erven Dorens werd daarnaast via sociale media flink bekritiseerd. Columniste Angela de Jong vroeg zich in haar AD-column af of de grappen door een veertienjarige waren geschreven.

Lees ook:

Beau sluit 2020 af

Weekje extra tijd

Op oudjaarsdag werd bekend dat RTL de officiële start van RTL Exclusief opschuift. Niet zondag 3 januari, maar 10 januari wordt het startschot gegeven. "De basis staat, maar dankzij de reacties van de kijkers gisteravond zijn er nieuwe inzichten ontstaan die de makers graag willen gebruiken om het programma nog beter te maken", zo liet RTL weten aan De Telegraaf.

Ook De Jong ziet overigens wel potentie in het programma. "Maak het een half uur, zet er een kanon goede, scherpe schrijvers op. Dan hoef je ook niet aan te komen met hoe Máxima op Willem-Alexander zit en Johan Derksen die iets over darkrooms roept."

Meer over