Makers van programma Hufterpproof blijken zelf hufters

De makers van het EO-programma Hufterproof hebben een dame onterecht in een kwaad als racist neergezet. Zij durft haar huis niet meer uit.

Het programma Hufterproof heeft een behoorlijke faux pax begaan. Hufterproof probeert hufters aan de schandpaal te nagelen, maar in het geval van de 51-jarige Sylvia Vogel was dat volledig onterecht. De makers manipuleerden de uitspraken van Sylvia dusdanig dat ze als een racist werd neergezet.

Hoofddoek

De situate waarin de reactie van Sylvia werd getest was als volgt: Een eigenaar van een kledingzaak deed nogal vervelend tegen een klant met een hoofddoek. Sylvia nam het voor de moslima op, maar dat werd niet uitgezonden. In plaats daarvan plakte Hufterproof een eerdere uitspraak van Sylvia onder de beelden. „Ja, tuurlijk. Logisch. Je hebt gelijk' zei Sylvia tegen de winkeleigenaar. Maar dat was een antwoord dat de dame eerder had gegeven toen de eigenaar tegen haar klaagde over de maatregelen die hij nam om winkeldiefstal tegen te gaan.

Zonnebril

De gevolgen voor Sylvia zijn best ernstig, ze vertelt aan RTL Boulevard dat ze op internet voor 'vuile hoer' wordt uitgescholden en dat ze sinds de uitzending zonder zonnebril niet meer de straat op gaat uit angst voor represailles.

Geknipt

Hufterproof, dat wordt gemaakt door productiebedrijf Sky High van EO-coryfee Bert van Leeuwen, erkent dat het fout is gegaan in de montage. De beelden zijn inmiddels uit Uitzending Gemist geknipt, maar dat is voor Sylvia niet voldoende. Zij overweegt een aanklacht tegen Sky High.

Reageren