Makers Wie is de Mol overwogen aflevering met ex-kandidaten

De makers van het programma Wie is de Mol hebben voor seizoen vijftien nagedacht over een speciale aflevering met een groep ex-kandidaten. Helaas is de All Star-uitzending voorlopig uitgesteld.

Dit vertelt kandidatenbegeleider Jan Peter Pellemans in De Telegraaf. Het plan liep echter tegen praktische problemen aan. „Ik weet zeker dat van de 130 mensen wel honderd direct hun koffers zouden willen pakken. Maar hoe bepaal je wie er wel en wie er niet mee mogen doen?".

Janine Abbring

Mocht de speciale editie er ooit wel komen, dan moet volgens Pellemans de onfortuinlijke deelneemster Janine Abbring in elk geval meedoen. Tijdens het vorige seizoen van Wie is de Mol in Afrika verbrijzelde de presentatrice destijds een ruggenwervel na een sprong van een klif. Gelukkig liep het goed af met Janine, maar de schrik zat er behoorlijk in. „Het was een verschrikkelijk ongeluk, we wilden allemaal meteen stoppen”, vertelt Pellemans.

Voorzorgsmaatregelen

Er zijn bij het nieuwe seizoen in Hong Kong dan ook behoorlijk wat voorzorgsmaatregelen genomen om een nieuw ongeluk te voorkomen. “Alle opdrachten, ook die in Zuid-Afrika destijds, moeten door een verzekeringsmaatschappij worden goedgekeurd. We nemen al geen onnodige risico’s, maar deze keer waren we extra voorzichtig. Dit willen we nooit meer meemaken.”, aldus Pellemans die ook bij deze editie de kandidaten begeleidde.

Nieuw seizoen

De eerste aflevering van Wie is de Mol is te zien op donderdag 2 januari om 20.30 uur (Nederland 1).

Reageren