Man laat zich vrijwillig opeten door slang

Het is voor velen een nachtmerrie, behalve voor natuurkenner Paul Rosolie. De filmmaker laat zich voor het Discovery-programma Eaten Alive vrijwillig opeten door een slang.

Paul Rosolie, de Freek Vonk van de Verenigde Staten, is niet vies van een experimentje. De natuurkenner kruipt daarom voor het Discovery-programma Eaten Alive letterlijk in de huid van een Anaconda. Hoe hij er weer uit moet komen is maar de vraag.

Eaten Alive

Uit de slang kruipen is natuurlijk al een lastige opgave, maar opgegeten worden is andere koek. Om het te overleven draagt Paul Rosalie een slangwerend pak, waarmee hij feilloos de maag van de Anaconda betreedt.

Slang

Freek Vonk vindt de stunt van Discovery een vorm van dierenmishandeling. ''Hoe krijgen ze hem er weer uit. Dat gaat ten koste van de slang. Die doet er normaal wel een halve dag over om een prooi naar binnen te werken. Als ik er iets aan zou kunnen doen, deed ik het zeker. Als ik zenderbaas was van Discovery had ik dit nooit goedgekeurd", vertelt hij aan RTL Boulevard.

Freek Vonk geeft binnenkort een college over gif in DWDD University.

Reageren