Manuel Venderbos hekelt religie

9 maart 2017 14:56 | amusement | Door Televizier

Manuel Venderbos schitterde jarenlang als presentator bij de EO, maar nu hij de omroep heeft verlaten, blijkt dat hij helemaal niet veel met het geloof heeft. “Ik haat religie”, zegt hij tijdens een live radio-uitzending.

Manuel Venderbos was lange tijd een belangrijk gezicht van de EO. Hij presenteerde onder meer het programma Jong en de presentator stond meermaals op het podium tijdens de EO-Jongerendag. Het is dan ook niet gek dat menig kijker het idee had dat Venderbos sterk aanhanger was van het Christelijk geloof. In een interview op NPO Radio 2 kruipt hij in het biechthokje. “Ik haat religie”.

You're Hired

“Persoonlijk geloof vind ik heel mooi, maar zo snel er regeltjes bijkomen dan vind ik het spannend worden”, zegt Venderbos die kennelijk een hekel heeft aan iedere vorm van religie. Toch koos hij in 2001 voor de EO. “Ik dacht bij mijn sollicitatie dat ik niet aangenomen zou worden, maar bij de EO waren ze juist opzoek naar mensen die het anders wilden”, vertelt Manuel Venderbos. Na vijftien jaar trouwe dienst bij de media-afdeling van de Heere Jezus vond hij het mooi geweest.

Van geloof naar wetenschap

Venderbos gooide zijn leven na zijn Bijbelse avontuur op de schop, door mee te werken aan het wetenschappelijke programma Galileo. Hierin stelt hij zijn lichaam beschikbaar aan de wetenschap. Deze carrièreswitch bleek niet goed voor zijn gezondheid. Zo leefde hij een maand lang op suiker, maar toen zijn bloedsuikerspiegel overeenkwam met die van een diabetespatiënt, moest hij het experiment voortijdig staken. De presentator is in ieder geval weer de oude, en dat heeft hem een hemels gevoel.

Manuel ging ook al eens naakt voor Galileo.

Meer over