"M moet scherper"

Margriet van der Linden kritisch over eigen talkshow

Margriet van der Linden presenteert nu zo'n twee maanden haar talkshow M. Na een zomerstop, is ze nu weer volop aan de bak en ervan bewust dat er iets moet veranderen. 

M kampt namelijk met tegenvallende kijkcijfers. In een interview met de Volkskrant geeft Margriet toe dat zij en haar redactie 'niet gek' zijn: "We weten al een tijdje dat het scherper moet."

Even wennen

De presentatrice onthult dat de NPO haar compleet vrij liet in het invullen van de talkshow. Zonder enig format, "er was niets, ze wilden mij." Met die vrijheid gaat Margriet naar hartenlust aan de haal. "Ik ben niet bang iets te doen waarvan je op het eerste gezicht zou zeggen: zitten kijkers daar wel op te wachten? Zoiets is een risico, maar we zijn niet bang dat te nemen. (...) Kijkers hebben gewoon tijd nodig om te wennen." 

Meer urgentie 

Er is lof voor de presentatieskills van Margriet, maar kritiek op de inhoud van M. Het mist urgentie, menen de critici. En daar komt dan het stukje waarin de talkshowhost duidelijk maakt dat zij en haar redactie niet gek zijn. Sinds na de zomerstop, wordt er hard aan verbetering gewerkt. "Er is nu veel meer urgentie en dat wordt ook opgemerkt. We zijn het ook aan onze stand verplicht – ik en de jonge, veelbelovende journalisten op de redactie." 

Team

Margriet gelooft dat M alsnog een succes kan worden, al kampt het programma af en toe nog met kinderziekten. "Je moet je realiseren dat we pas kort bezig zijn. (...) Je hoopt dat je team in één klap slaagt, in de praktijk is het sleutelen. Ik zit er wel bovenop." 

Nieuw seizoen M

Over het voortbestaan van M blijft Margriet wat vaag. Sterker nog: "Daar ben ik niet mee bezig, ik richt me op het nu." Hoop is er zeker, vanaf haar kant. "Ik blijf altijd heel dicht bij wat ik wil, wat goed voelt. En ik kan niet ontkennen dat M aan alle kanten erg goed voelt." 

Lees ook: Astrid Joosten presenteert nieuwe taalquiz: 'Ik schrik me soms dood van de taalfouten!'

Meer over:

Reageren