Na 9 jaar

Marjon de Hond terug als weervrouw

NOS-weervrouw Marjon de Hond keert na negen jaar terug op televisie als weervrouw bij RTL. Ze vervangt daar Amara Onwuka die naar SBS gaat om Piet Paulusma te vervangen.

Marjon maakte het nieuws bekend in de ochtendshow van Radio Veronica. Ze vertrok ooit bij NOS omdat ze de druk te hoog vond, en een burn-out kreeg. Marjon ging in de luwte werken bij omroep Flevoland en als orthomoleculair therapeut. Maar blijkbaar kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. Ze maakt donderdag 13 juni haar debuut, om 18.15 uur in de uitzending van Editie NL.

Burn-out

Op Vriendin.nl vertelde Marjon twee jaar geleden over haar gezondheidsproblemen: „Mede door mijn Zeeuwse opvoeding kan ik best koppig zijn. Doorgaan totdat je erbij neervalt. En dat gebeurde dus letterlijk toen ik een half uur voor de uitzending van zes uur flauwviel. Ik raapte mezelf bij elkaar en heb tóch om zes uur het weer gepresenteerd. De volgende dag heb ik me ziek gemeld. Ik kon niet meer en besloot eindelijk te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. De diagnose: een burn-out en een postnatale depressie met een angst- en paniekstoornis.”

Meer over:

Reageren