Mark Rutte in nieuwe Zomergasten 2016

27 juni 2016 09:10 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Premier Mark Rutte zal op 4 september aanschuiven bij het VPRO-programma Zomergasten. Het nieuwe seizoen, dat start op 31 juli 2016 op NPO 2, telt drie mannelijke en drie vrouwelijke gasten.

Rutte zal de laatste gast zijn die wordt ontvangen door presentator Thomas Erdbrink. Deze week wordt iedere dag een gast bekendgemaakt door middel van een video op de Facebookpagina van het VPRO-programma. De premier is de eerste gast die bekend gemaakt is.

Bijzonder verhaal

Rutte heeft zin in zijn bezoek aan Zomergasten"De uitzendingen die mij het meest zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een ogenschijnlijk simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat", vertelt de premier. "Ik hoop dat mijn avond bij Zomergasten voor de kijkers ook een paar van zulke momenten oplevert. Ongelooflijk spannend en ik kijk ernaar uit."

Guitige gelaat

Erdbrink is dit jaar de nieuwe presentator van Zomergasten. De journalist kijkt uit naar de komst van de premier. "Ik woon al lang in Iran, maar volg het Nederlands nieuws op de voet. En daarom zie ik, als nieuwsgierige buitenstaander, heel erg uit naar deze gast’’, zegt Erdbrink. "Hij is een liberaal, onder zijn leiding staat Nederland er - in de statistieken in ieder geval - redelijk goed voor. Maar desondanks heeft in ons land iedereen constant wat te klagen, zo lijkt het wel. Hij niet, hij moet altijd lachen. Maar wat gaat er schuil achter dat guitige gelaat?”

De eerste aflevering van Zomergasten is op 31 juli 2016 op NPO2. 

Lees ook:

Presentator Arjen Lubach schuift 7 augustus 2016 aan.

Oud-politica en feministe Hedy d'Ancona is 14 augustus 2016 te gast.

Schrijfster Griet Op de Beeck zit 21 augustus 2016 naast Thomas Erdbrink op de bank.

Meer over