Marly van der Velden werkt zich in het zweet tijdens ArenA MoveS

3 juni 2016 12:23 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt / RTL

Marly van der Velden en Holly Mae Brood gaan op zaterdag 9 juli de strijd aan tegen de slopende ziekte MS tijdens het grootste sportevenement ooit: ArenA MoveS.

En niet alleen Marly en Holly zijn aanwezig tijdens dit sportevenement waarbij de hele ArenA in beweging komt. Ook andere GTST-sterren beklimmen de trappen van de ArenA met hun eigen team.

Marlijn

Verder zijn onder meer actrice Marlijn Weerdenburg (Danni Lowinski) en acteur Mike Weerts teamcaptain van hun eigen team. In elk team is plek voor 50 deelnemers. Marlijn roept dan ook iedereen op om mee te doen: “Ik hoop dat iedereen met mij mee vecht voor een MS-vrije wereld!”

Trappen-challenge

De deelnemers kunnen kiezen uit drie parcoursen. Bij de simpelste van de drie beklimmen de deelnemers 700 treden. Daarna staan er 2500 treden op het programma, maar de echte diehards kiezen voor 'the ultimate challenge' van maar liefst 5000 treden.

Topsport

Om jezelf optimaal voor te bereiden op deze challenge heeft Vondelgym heeft een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld en tijdens ArenA MoveS zijn topsporters als Teun de Nooijer en Tessa Veldhuis aanwezig om je net die paar treden extra te laten lopen. Maar er is ook gedacht aan de mensen die geen zin hebben om de trappen van de ArenA te bedwingen.

Bootcamp

Ook het veld van de ArenA wordt volop gebruikt. Daar werken de deelnemers zich in het zweet tijdens de ultieme zomer Bootcamp onder leiding van Jens Olde Kalter. De personal trainer en schrijver weet waar hij het over heeft, want Jens is een van de oprichters van Bootcamp Nederland. 

Manuel & Geza

Om de hele dag in beweging te blijven, heeft ArenA MoveS een line-up waar menig festival jaloers op kan zijn. De dj's Joshua Walter, Gregor Salto, Julian Jordan en Manuel & Geza zorgen de hele dag voor de beste beats. Zo is stilstaan ook voor de bezoekers geen optie. De host van het event is niemand minder dan Vivienne van den Assem.

Strijd tegen MS

De kerngedachte van MoveS is simpel en rechtdoorzee. Samen in beweging komen voor het ultieme doel: een MS-vrije wereld. Op dit moment heeft 1 op de 1000 mensen MS en zij leven vaak met ernstige, progressieve lichamelijke klachten.

Nieuw onderzoek

Een minder bekend verschijnsel van MS is het verminderde denkvermogen waar vooral jonge mensen mee geconfronteerd worden. Deze klachten zorgen voor beperkingen in het dagelijks leven en leiden daardoor tot een sterk verminderde kwaliteit van leven. 

Doe mee!

Hier zijn helaas nog geen behandelmethoden voor, dus daar is volop onderzoek voor nodig. Wil je hier zelf een bijdrage aan leveren? Geef je dan snel op voor ArenA MoveS op 9 juli 2016 of sponsor een deelnemer of team in de strijd tegen MS.

Meer over