Martijn Fischer speelt Jezus in The Passion 2016

2 februari 2016 15:10 | amusement | Door Televizier

Aan Martijn Fischer de eer om dit jaar Jezus te spelen tijdens het muziekspektakel The Passion 2016 in Amersfoort.

Voor velen zal Martijn Fischer een verrassende keuze zijn en dat begrijpt hij zelf ook. “Ik voldoe niet aan het archetypische beeld dat mensen van Jezus hebben. Die tengere man met die lange baard”, geeft de acteur aan. “Het gaat wat mij betreft echt om de inhoud, om het levensverhaal van Jezus en wat ons dat kan leren.” We kennen Martijn Fischer vooral van zijn rol als André Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij en in de film Bloed, Zweet & Tranen.

Social media

De naam van de hoofdrolspeler werd dinsdag bekend dankzij duizenden fans via social media. Zij konden vanaf dinsdagmorgen 8:30 uur bijdragen aan de onthulling van Jezus door via Facebook en Twitter de post met #WieisJezus te delen. Daarna zagen ze via de site  wie dit jaar de rol van Jezus vertolkt.

Groot succes

Het Bijbelse feest is een groot succes in Nederland. Zo trok de afgelopen editie 3,6 miljoen kijkers. Het Bijbelse spektakel strijkt dit jaar op 24 maart neer in Amersfoort. In The Passion vertellen bekende artiesten het paasverhaal aan de hand van Nederlandstalige popnummers.

 

Meer over