Mary Berry krijgt eigen kookprogramma

Mary Berry blijft behouden voor televisie. De 81-jarige gaat na haar vrijwillige vertrek bij Great British bake off een geheel nieuw programma maken voor de BBC.

Eind september werd bekend dat Mary (rechts op de foto) zich vrijwillig terugtrok als jurylid toen Great British bake off verhuisde van de BBC naar de commerciële zender Channel 4. Ze besloot haar omroep trouw te blijven en dat wordt nu beloond met een eigen kookshow.

Landelijk koken

In de zesdelige serie Mary Berry's secrets from Britain's great houses gaat Mary de boer op. Ze bezoekt de luxe buitenverblijven van adelijke families waar ooit à la Downton abbey werd geleefd. Iedere kok had zijn eigen specialiteiten, waardoor er van oudsher al vele unieke recepten ontstonden in de keukens van de aristocraten. Aan Mary de smakelijke taak die te ontdekken.

Koken met Mary

Nadat Mary namelijk de sfeer van het landgoed en de bijbehorende tuinen en landerijen heeft geproefd, mag ze zelf aan de slag. Aan haar de taak de klassieke recepten van een moderne twist te voorzien. Berry heeft er zin in: "Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest, dus ik weet zeker dat dit voor heel veel inspiratie gaat zorgen."

 

Meer over: