In DWDD...

Matthijs van Nieuwkerk kondigt per ongeluk afscheid aan

10 December 2019 12:56 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Matthijs van Nieuwkerk stopt over een week of twee met DWDD. Althans, dat beweerde de presentator tussen neus en lippen door zelf.

In de maandaguitzending van DWDD kwam het grote nieuws er bijna per toeval uit.

Jeroen Pauw

Aan tafel werd het aangekondigde vertrek van Jeroen Pauw besproken. Matthijs had daarop met tafelgasten Angela de Jong en Paul Witteman een bijzonder zijgesprek. De Jong meende dat het juist leuk is om als presentator je vertrek aan te kondigen vanwege alle lovende woorden van anderen. "Dan weet ik wat me te wachten staat", was de reactie van Matthijs.

Afscheid

Daarna vervolgde hij: "Ik wacht heel even zodat er wat ruimte tussen zit, dat we weer zin hebben in een… Ah, fijn, laat maar zitten." Witteman haakte hier op in en vroeg naar een tijdsbestek voor dat aangekondigde afscheid. Daarop kwam het hoge woord eruit: "Een weekje of twee".

Salaris

Het is geen geheim dat Matthijs rondkijkt naar een andere baas nu volgend jaar zijn salaris definitief naar beneden gaat en hij moet rond zien te komen van 194.000 euro. Deze zomer gaf hij al toe rond te kijken: "Misschien een tijdje in Rue du Bac wonen, misschien een bootje kopen, een paar reizen maken, eindelijk naar Buenos Aires, misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen."

 

Meer over