Johnny de Mol

Max verrast zijn broer in Down met Johnny

18 maart 2019 13:00 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Johnny de Mol pakt het nieuwe seizoen van Down met Johnny anders aan. Mensen met een beperking laten een wens van een ánder uitkomen. Max Herrema (20) wist meteen wie hij wilde verrassen.

Tekst: Carlijn Schepers

Wie heb jij in het zonnetje gezet in Down met Johnny?

“Remco, omdat hij de beste broer van de hele wereld is. Ik werk bij lunchroom Brownies & Downies en daar kregen ze een mailtje van het programma. Of iemand bij ons een wens had voor een ander en wilde meedoen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Remco doet altijd leuke dingen met mij: Playstation, Harry Potter-films kijken en voetballen. Maar hij heeft wat vervelende dingen meegemaakt. Hij werd zomaar in elkaar geslagen na het uitgaan. Hij deed niks! Daar ben ik erg van geschrokken, en Remco en mijn ouders ook. Daarom verdient hij echt een wens.”

Welke wens liet je voor hem uitkomen?

“Hij is groot fan van voetbalclub Tottenham Hotspur. Het leek mij leuk om met hem naar een wedstrijd te gaan. In Engeland dus hè. Samen met Johnny de Mol heb ik het geregeld. Ik heb zelf gebeld met de manager van Tottenham Hotspur, gelukkig kan ik heel goed Engels. Toen moest ik de verrassing lang geheimhouden, wel een paar maanden! Maar dat vond ik niet moeilijk, hoor. Totdat eindelijk de dag kwam dat we Remco gingen verrassen. De hele cameraploeg ging mee naar mijn werk. Daar maakte ik een speciaal broodje met kip en vuurwerk voor hem. Onder het bordje lagen de vliegtickets en toen vertelde ik dat we naar de wedstrijd gingen. Hij was zo blij!”

Hoe was het om dit samen mee te maken?

“Echt geweldig! Remco vond het ook superleuk. Hij zei: ‘Max, bedankt dat je dit voor me hebt gedaan.’ Toen werd hij emotioneel, en ik ook. Ik heb zo’n zin om het allemaal terug te zien op tv.”

Down met Johnny | SBS 6 | 20.30

Meer over