Schrijf je in

MBO-studenten niet meer uitgesloten van deelname Weet Ik Veel

7 november 2022 10:17 | amusement | Door Esther Hut

© William Rutten

Weet Ik Veel draait al aardig wat jaartjes mee en al die tijd mochten alleen studenten met HBO- of universitaire studenten zich inschrijven voor de quiz. Maar daar komt nu verandering in.

Producent ITV Studios laat in een oproepje weten dat MBO-studenten nu ook welkom zijn om aan te schuiven in de studio.

Oproep

ITV Studios deed onlangs een oproep voor het nieuwe seizoen van Weet Ik Veel en riep HBO- en WO-studenten op om zich in te schrijven voor het quizprogramma. Maar die oproep leverde nogal wat reacties op van onder andere MBO-studenten. “Alsof MBO-studenten niet goed genoeg zijn”, werd er bijvoorbeeld geroepen.

Inclusiviteit

De producent gaat op de reactie in. “Net als bij veel andere bedrijven is inclusiviteit en diversiteit binnen ITV Studios Netherlands een belangrijk onderwerp. Wij leren ook door te luisteren. Een terechte reactie en reden om vanaf nu ook MBO-studenten op te roepen om zich aan te melden.”

MBO-studenten laten al langer van zich horen en vinden het discriminatie. Maar niet meer dus, want volgens ITV Studios zijn nu alle studenten meer dan welkom. Wil je je inschrijven voor het nieuwe seizoen van Weet Ik Veel? Dat kan hier.

Meer over