Megamiljoenenjacht op oudejaarsavond RTL 4

1 december 2017 10:28 | amusement | Door Televizier

© ANP

RTL 4 heeft zijn oudejaarsavond helemaal omgegooid. Waar voorgaande jaren het spelprogramma Ik Hou Van Holland het jaar afsloot, gaat cabaretier Guido Weijers dat nu live doen met zijn oudejaarsconference. 

Maar dat betekent niet dat Linda de Mol niet te zien zal zijn op de laatste dag van het jaar. Ze presenteert een extra speciale aflevering van Miljoenenjacht: Megamiljoenenjacht. Het populaire programma zal naar alle waarschijnlijkheid de vervanger worden van de sprookjesfilms van de Postcodeloterij op nieuwjaarsdag. Dit jaar staat er geen nieuwe sprookjesfilm op de planning bij de familiezender.

Sprookjesfilms

In vorige jaren maakte RTL moderne versies van sprookjesklassiekers als Assepoester en Sneeuwwitje. Misschien dat de kijkcijfers een rol speelden, waar de films een aantal geleden nog bijna 2 miljoen kijkers scoorden, was de vraag naar nog een sprookje vorig jaar ineens veel lager. Er keken 1,2 miljoen mensen. Nog steeds een behoorlijk aantal, maar waarschijnlijk niet zoveel als kijkcijferkanon Linda de Mol gaat binnenslepen.

Miljoenenjacht

Miljoenenjacht is nog steeds een enorme hit. De Linda de Mol-show is al sinds 2000 op de Nederlandse televisie te zien en heeft er al meer dan 30 seizoenen opzitten. De show noteerde desondanks vorig jaar een record met 2,8 miljoen kijkers.

De oudejaarsavond van RTL 4 ziet er als volgt uit:

20.00 Postcodeloterij: megamiljoenenjacht
22.00 Guido Weijers: oudejaarsconference
23.55 Nationaal vuurwerk

Meer over