Eén grote flop

Mislukte kledinglijn kostte Maxime Meiland een halve ton

3 augustus 2021 14:50 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© William Rutten
Maxime Meiland (25) vindt het nog altijd jammer dat haar kledinglijn is geflopt. Naast dat het een grote droom voor haar was, verloor ze er ook nog eens een halve ton door.

De dochter van Martien en Erica Meiland lanceerde vorig jaar haar eigen kledinglijn Monciel. Ze liet zich hiervoor inspireren door de klassieke Franse stijl. "De collectie heb ik ontworpen en geselecteerd naar items en vormen die ik zelf mis op de huidige markt. Omdat de items verschillende stijlen bevatten, is er voor ieder wat wils’’, zei ze toen.

Tegenslagen

Al snel bleken haar items ook heel makkelijk en goedkoop te bestellen via AliExpress. En of dat nog niet genoeg was, raakte een deel van haar voorraad beschadigd door een kleine overstroming op hun woonboerderij in Hengelo. "Het was ontzettend balen’’, zegt ze erover in een interview met Beau Monde. "Ik ben meer dan een halve ton kwijtgeraakt. Dat lag deels aan mezelf en deels aan de media."

"Ik neem het mezelf kwalijk"

Ze heeft er bewust voor gekozen om een bestaande collectie van een fabrikant aan te passen, omdat ze het eng vond om helemaal vanaf nul te beginnen. "Dat kon volgens de media niet door de beugel, wat overal breed werd uitgemeten. Ik neem het mezelf kwalijk dat het is mislukt, want ik heb toch de simpele weg gekozen."

Grote droom

De webshop van Monciel is nu uit de lucht, maar een carrière in de mode blijft nog steeds een grote droom voor Maxime. "Het blijft kriebelen. Sommige mensen noemen het truttig, maar ik ben dol op kraagjes, plissé, zakjes met kantjes erlangs. Er is niet echt een merk waarvan ik denk: die verkopen dat. Het lijkt me nog steeds te gek om zoiets op te zetten, maar zelf produceren ga ik nooit meer doen. Dat kost zoveel geld, dat zou ik niet meer durven.”

Meer over